Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın çabucak kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla selim orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının dışarıya yansımaması karınin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın merdivenlerinin yerinde vâsiliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Ekseri, bir yangın merdiveni en azca 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da yaraşıklı boyutlarda olmalıdır.

Vüruten teknolojiyle birlikte yangın merdiveni seçenekleri, elan ziyade sağlam hale geldi. Biz Ardan Yangın olarak teknolojiyi her vakit izlem eden bir firmayız.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri güçlü acıe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında banko kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın en mühlik riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, kişioğlu tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme altında tutulması hayati örutubet taşımaktadır.

Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın Yangın Kapısı Fiyatları maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişmiş olur.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine ket olan evgin gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere kül kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine usturuplu olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her zaman serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page